Ga naar hoofdinhoud

Ontwerpstudio, Rotterdam

Ontwerpduo Hats & Tales bouwt verhalen in het spanningsveld tussen visueel geweld en inhoudelijke helderheid. Ze wilden een plek creëren die resoneerde met de uitstraling van hun ontwerpbureau.

Fotografie: Willy Lamers

Orde versus chaos

“We waren onder de indruk van de ontwerpen die Nelleke en Avelien ons voorlegden. Het klopte precies en voelde als een uitpakmoment. Eigenlijk waren we meteen overtuigd van hoe het zou moeten worden.”
Saskia Pouwels | mede-eigenaar en ontwerper bij Hats & Tales

Een goede samenwerking omdat je zo van elkaar verschilt en elkaar daardoor perfect aanvult. In theorie werkt dat prima, maar op een werkplek kan zich dat uiten in gematigde orde versus overwoekerende chaos. Daarom bedachten we afgesloten werkplekken waar je je kunt concentreren als dat nodig is. Met een nisje, waarover je heen kunt kijken als je tussendoor even samen wilt werken.

“Thoben & Minten zijn frisdenkend met een moderne inslag. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk.”
Saskia Pouwels

De vloer is lichtgrijs, als een stoer canvas. Het behang heeft een grid, een herkenbaar patroon voor ontwerpers.

Van nood naar deugd

De immense archiefkast was onhandig, maar noodzakelijk. Dus besloten we haar een nieuw jasje te geven, van berkenmultiplex. We plaatsten de kast centraal, middenin de studio. Zo werd ze getransformeerd tot een overlegplek. Of een plek waar jij of je klant werk kan bekijken. Een plek waar je datzelfde werk op kan bergen en ordenen. Waar je vanzelf omheen loopt, want dat voelt logisch, intuïtief. De gehele ruimte komt zo in balans. De kast geeft rust.

“Het omvormen van de kast in een statafel middenin de ruimte was een schot in de roos. Een verrassende oplossing.”
Saskia Pouwels

Rommel past bij rust

De keuken vormden we om tot opbergruimte, achter gesloten deuren. De kabelgoot voor het raam werd een bar waaraan gewerkt kan worden, eventueel staand. Zo creëerden we een opgeruimd effect. Alhoewel rotzooi mag, dat geeft de studio karakter. Dus bleef er voldoende plek over voor een rommelhoek. En een plek aan de muur waar ze werk op konden hangen, bekijken, aanraken, evalueren. De vintage gouden lamp heeft hetzelfde karakter als het kantoor: strak en huiselijk.

Het warme terra heft de blauwe gloed van het pand tegenover op. En planten zuiveren de lucht, dat kan geen kwaad met de drukke autoweg die langs het gebouw loopt. Daarom kregen ze een eervolle plek bij het raam.

 

“Tegenwoordig nodigen we al onze opdrachtgevers uit bij ons op de studio. We zijn trots op deze plek. Het voelt als thuis en het past bij het werk wat we maken. We voelen ons prettig hier, het klopt bij onze visie.”
Saskia Pouwels