skip to Main Content

Avelien Thoben – Co-owner

Avelien verstaat het vak van interieurarchitectuur als geen ander. Geboren in een kunstzinnig nest weet ze van huis uit een bijzondere balans te vinden tussen eenheid en sfeer. Ze is consequent, daadkrachtig en brengt orde aan waar nodig. In huis én in het verbouwingsproces.

In haar vrije tijd geniet Avelien graag van een mooi boek of gaat ze naar buiten. Als het even kan zoekt ze de rust en stilte op, zodat ze zich daarna weer met frisse energie over complexe woonvraagstukken buigt.

Nelleke Minten – Co-owner

Bij Nelleke speelt structuur en rust een belangrijke rol. In haar privéleven, maar zeker ook in de manier waarop ze verbouwingen aanpakt. Haar sterke technische kennis heeft ze van jongs af aan meegekregen, maar ze bezit ook over een flinke dosis creativiteit.

Uniek aan Nelleke is hoe ze altijd een gevoel van geborgenheid teweeg weet te brengen, hoe omvangrijk of complex een ruimte ook is. Als ze niet aan het werk is, brengt Nelleke haar tijd het liefst door met haar gezin. Ze is graag buiten en leeft bewust. En als je thuis katten hebt, scoor je bonuspunten.

Interieurontwerpers

Even voorstellen. Wij zijn Avelien Thoben & Nelleke Minten. Als interieurontwerpers creëren wij duurzame leefomgevingen voor mensen die op zoek zijn naar meer rust in huis. Samen komen we samen tot bewust gekozen interieurs die blijvend bijdragen aan een gelukkig leven. Daar waar het geruis van nog meer moeten eindelijk stilvalt.

Werkwijze

Het liefst zijn we vanaf het begin betrokken bij een verbouwing. Hoe eerder je ons inschakelt, hoe meer rust in het proces. Zo ontstaat een intensieve samenwerking waarin we samen op zoek gaan naar praktische oplossingen die naadloos aansluiten op jouw vraagstuk. Onze aanpak begint daarom altijd met de vraag: wie ben jij als mens en hoe wil jij je voelen als je thuis bent? Waar nodig breken we de kern open, laag voor laag bouwen we weer op.

Biophilic design

In onze ontwerpen combineren we onze bouwkundige kennis en ervaring met een flinke dosis omgevingspsychologie. Biophilic design is hierin onze rode draad. Keuzes maken we met respect voor de woning, verbinding zoeken we met de natuur. De kern? Dat wat goed is blijft behouden, alles wat overbodig is laten we weg.

Achtergrond

De kennis en ervaring voor ons werk hebben we opgedaan tijdens de opleiding Interior Design en in het werkveld. Zo werkte Avelien jarenlang voor FEST Amsterdam en heeft Nelleke talloze interieurs ontworpen voor de praktijken van Archimed Dental. Samen zijn we goed voor meer dan 25 jaar ervaring. Dat zie je terug in de interieurs die we ontwerpen en de manier waarop we van het huis een eenheid maken.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen.

Ervaringen van onze klanten

“De investering in een plan vooraf deed pijn in de portemonnee, maar we voelen dat we deze dubbel en dwars hebben terugverdiend. Niet alleen vlogen we met grote efficientie door de verbouwing, bovenal is het resultaat vele malen slimmer, fijner, en mooier dan we hadden durven te hopen. Op alle fronten droegen ze suggesties aan die beter waren dan we zelf hadden kunnen bedenken. Ik schat in dat Avelien + Nelleke ons zo’n 90% van de kopzorgen hebben bespaart. Er bleef tijdens de verbouwing zelfs tijd over om te genieten van een vrije avond of weekend.“

Femke de Kort

“Ze zijn zo ontzettend aimabel: Luisteren goed, liefde voor een ander, respectvol.”

Erny Boots, managing director Ronald McDonaldhuis Nijmegen

“Avelien en Nelleke denken heel goed mee, houden zich aan de strakke deadlines waar we vanuit het Radboudumc mee te maken hebben en komen met creatieve oplossingen. Met onze technische invalshoek en hun creatieve kijk hebben we elkaar goed aangevuld.”

Tanja Goedbloed, Projectmanager Bouwzaken Radboud UMC

“Met de herinrichting creëren we een omgeving die een positief effect heeft op het herstel van de patiënt, een ‘healing environment’. De geborgen huiselijke omgeving van de nieuwe Ronald McDonald Huiskamer sluit daar perfect op aan.”

Nienke Plass-Verhagen, bedrijfskundig directeur van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis

“Thoben & Minten heeft dit concept voor het interieur heel goed opgepakt en verder doorontwikkeld, de samenwerking verliep uitstekend. Het is in alle opzichten een bijzonder project geworden – van een beperkt aantal vierkante meters, maar met een grote impact: klein maar heel fijn!”

EGM-architect Daniel van den Berg

“Wat ik heel fijn vond, is dat ze alles regelden van A tot Z. Eigenlijk kun je als opdrachtgever van de zijlijn alles bezien, en dat vertrouwen vind ik belangrijk. Ik zie hun talent en als je hen daar de ruimte in geeft dan bedenken ze dingen die ik nooit had kunnen bedenken. Tot het laatste moment zijn ze betrokken bij het project: bij de inrichting zijn ze van de partij om ervoor te zorgen dat de uitvoering exact zo is zoals ze in gedachten hadden. Ze ambiëren ook om het volledige stuk te doen, en dat doen ze gewoon heel goed.”

Erny Boots, managing director Ronald McDonaldhuis Nijmegen

“Alles wat nu in ons huis staat, is heel functioneel. Dat geeft rust. Juist omdat onze woning niet zo groot is, moet je praktisch denken en het niet helemaal vol zetten met spullen. We hebben met Avelien en Nelleke voor gekozen om niet al onze kunst aan de wanden te hangen, maar los te positioneren. Dat ademt ruimte.”

Gijs Papavoine

Niets in huis is nu zoals het ooit was. We hebben de woning compleet gestript en zijn tot een hele andere indeling gekomen. Door Thoben & Minten konden wij ons droomhuis realiseren. Met als belangrijkste resultaat: meer licht en een logische inrichting.

Franca Smolders

Thoben & Minten weten van aanpakken. Zij gaan door waar anderen stoppen. Geen detail blijft onbelicht. Ze denken mee en zijn toegankelijk. Ik vond de samenwerking met dit duo zeer, zeer prettig.

Mark​ ​Nauta

Als interieurarchitecten hebben Thoben & Minten rust in een drukke omgeving gecreëerd. Ze zijn op zoek gegaan naar een punt waarop het precies goed was, waar een balans ontstond. Nooit verloren ze het overzicht over het groter geheel.

Annet van Helvoort