Familiehuis Bossche School, Heesch
Op slag verliefd waren ze, toen Eric en Amy het huis wat te koop stond voor het eerst zagen. Wat meteen duidelijk was, is dat het wel aan modernisering toe was. Maar ga je dan ook iets veranderen aan de indeling? Na wat zoeken op het internet kwamen ze bij een project van ons terecht, wat ze erg aansprak. Na de eerste afspraak was er meteen een klik. We mochten aan de slag.
Fotografie: Ellis & Michiel
Een ontwerp maak je samen
In gesprekken met Amy en Eric kwam al snel naar voren dat ze beiden zo hun eigen inbreng hebben. Waar Eric technisch en estetisch veel input gaf, was het Amy die nuchter bleef, en meer de praktische kant benadrukte. Door de architectuur te respecteren, zijn er verschillende ontwerpen voorbij gekomen. Met name de keuken, die echt als leefruimte mocht gaan dienen, is veel over gesproken.
Aanvankelijk was de keuze voor het eindontwerp spannend, maar nu zo logisch. Elk punt in huis heeft uitzicht op licht, staat in verbinding met elkaar en voelt rustig, ruimtelijk en logisch.
Durf met kleur
In het ‘oude’ huis zat al de inspiratie voor de materialisatie van het huidige interieur. Er lag een ouderwetse plavuizenvloer in, met een grove voeg. De kleur was warm, het materiaal prettig. In combinatie met de kleur van de deuren en architraven een logisch kleuren palet.
Die kleur is het uitgangspunt geworden voor de kleur van de keuken, die op maat is gemaakt. Om het centrale punt van het huis te benadrukken -de trapopgang ligt in het midden- hebben we daar de plafonds iets verlaagt en bekleed met akoestisch materiaal. Hierdoor voelen de ruimtes die aan weerszijden van de ‘doorgang’ liggen open en fris.