Ga naar hoofdinhoud

Transformatie, Kaatsheuvel

Verhuizen of verbouwen? Die vraag leeft bij veel van onze klanten. Zo ook bij Mirjam en Paul Ruijgrok. Hoewel de jaren ’50-woning veel herinneringen bij zich droeg, was het tijd voor vernieuwing. Met een rigoureuze verbouwing hebben we het huis een volledige transformatie gegeven. Groot dromen, daar houden we van.

Om Paul en Mirjam te ondersteunen bij het maken van hun keuze, maakten we meerdere 3D-schetsen. Met behulp van een VR-bril konden zij hun nieuwe woonomgeving digitaal ervaren. Al snel waren we het erover eens dat de woning toe was aan een volledige transformatie. Wat in eerste instantie een beknopte vraag leek, groeide uit tot flinke klus. Waar de woning van beneden tot boven onder handen werd genomen.

Paul: “Gaandeweg ontstond het beeld dat we toe waren aan meer dan een opknapbeurt. Maar een goede verbouwing doe je niet zomaar. Het vergt afstemming, inzicht en detaillering. Avelien en Nelleke konden ons hierin ondersteunen. Ze lieten ons vrij in het maken van keuzes, maar gaven wel sturing. Dit schiep een vertrouwensband waarop onze samenwerking vorm kreeg.”

Dromen werkelijkheid

Om Paul en Mirjam te ondersteunen bij het maken van hun keuze, maakten we meerdere 3D-schetsen. Met behulp van een VR-bril konden zij hun nieuwe woonomgeving digitaal ervaren. Al snel waren we het erover eens dat de woning toe was aan een volledige transformatie. Wat in eerste instantie een beknopte vraag leek, groeide uit tot flinke klus. Waar de woning van beneden tot boven onder handen werd genomen.

Paul: “Gaandeweg ontstond het beeld dat we toe waren aan meer dan een opknapbeurt. Maar een goede verbouwing doe je niet zomaar. Het vergt afstemming, inzicht en detaillering. Avelien en Nelleke konden ons hierin ondersteunen. Ze lieten ons vrij in het maken van keuzes, maar gaven wel sturing. Dit schiep een vertrouwensband waarop onze samenwerking vorm kreeg.”

In het licht

Resoluut werd afscheid genomen van gedateerde constructen en de nalatenschap van vijf verbouwingen. De donkere, bedompte kamers werden omgevormd tot grote, ruimtelijke en vooral lichte ruimtes. Door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen bloeide jaren ’50 woning opnieuw op. In alle kamers kreeg warmte en rust de overhand.

Paul: “Het eindresultaat heeft ons enorm verrast. Als je de oude indeling met de nieuwe vergelijkt, is het een totale metamorfose. Om tot zo’n mooi resultaat te komen, heb je een sterk samenspel nodig. Ook al hadden we het met dubbel zoveel budget gedaan, zo’n mooi resultaat hadden we zelf nooit gerealiseerd. Het was echt een meerwaarde om Avelien en Nelleke te betrekken bij onze plannen. Alles klopt.”

“Dankzij de betrokkenheid van Avelien en Nelleke is het resultaat nog beter dan we ons konden voorstellen. Rustig, warm en tot in de details verzorgd.”