skip to Main Content

opkijken naar de Kaatsheuvelse schoonheid
Met het vertrouwen van de bewoners op zak gingen de indeling en het aangezicht van de woning compleet op de schop. Licht en openheid was het credo. Kleine ramen werden vervangen door ruime wanden van glas. Ruimtes werden afgezonderd of juist met elkaar verbonden. Functie en vorm werden elkaars beste vrienden.

“Niets in huis is nu zoals het ooit was. We hebben de woning compleet gestript en zijn tot een hele andere indeling gekomen. Door Thoben & Minten konden wij ons droomhuis realiseren. Met als belangrijkste resultaat: meer licht en een logische inrichting.”
Franca Smolders | bewoner

overal licht
Een glazen doorgang bij binnenkomst, een enorm raam van bijna 5 meter hoog in de woonkamer, overal ramen tot aan de vloer: het Kaatsheuvelse buiten is naar binnen gebracht bij Harm & Franca.

We houden van zowel open ruimtes als intimiteit. Yes, you can have it all. We bouwden een verlaagde zithoek en sluiten deze ruimte deels af. Zo kun je de ruimte wel zien, maar moet je hem wel als het ware betreden. Vanuit de zitkuil kijk je door de hoge ramen op naar de tuin.

“Als we thuiswerken doen we dat in de zitkuil: een heerlijke plek.”

halfhoge keuken
We zijn verantwoordelijk voor de technische uitwerking en invulling van oa de keuken. We kozen voor een halfhoge keuken met hoogteverschillen middenin de ruimte met een afzuigsysteem dat via de vloer naar buiten wordt geleid. Het grijze composiet keukenwerkblad bestaat bijna volledig uit pure kwarts. Het lichtplan is functioneel met heldere lampen aan muren en plafonds. De sierlijke hanglampen daarentegen geven extra warmte en lijken de ruimte te verhogen.

“Thoben & Minten zijn in staat om beeld te vertalen naar een sterk ontwerp. Ze managen de boel, ook bij een enorme verbouwing. Ze sturen aan waar nodig en houden daarbij elk detail in de gaten.”

gesloten route, open ruimte
De route richting de slaapkamers voelt gesloten aan. Een teken dat anderen erop wijst dat het hier om een privévertrek gaat. Eenmaal binnen, kom je uit in een open ruimte met een groot raam dat even breed is als het comfortabele bed. Op het houten meubel plaats je je glas water en boeken. In de ochtend loop je in een keer door naar de kleedruimte of je neemt de afslag richting de badkamer. Een logische route, zonder obstakels.

“Thoben & Minten hielpen ons bij het hele traject, van het bezoeken van mogelijke woningen tot het aanleggen van de keuken en het kiezen van materialen. Ze zijn enthousiast in hun aanpak en hebben goede ideeën. Ze bedenken mogelijkheden waar je zelf nooit op zou zijn gekomen.”