skip to Main Content

In een Ronald McDonald Huis logeren ouders en broertjes en zusjes van een ziek kind dat in het nabijgelegen ziekenhuis ligt. Zo ook in Ronald McDonald Huis Nijmegen, dat op slechts enkele minuten lopen van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis staat. Het Huis bestaat uit 24 kamers, verdeeld over verschillende vleugels. Daarnaast zijn er verschillende algemene ruimtes, zoals de keuken, eetkamer, diverse woonkamers, een kinderkamer en bibliotheek waar gasten zich even terug kunnen trekken. De sfeer die het Huis uitstraalt is heel belangrijk: de gasten moeten er tenslotte veiligheid, geborgenheid en huiselijkheid ervaren. Aan Thoben & Minten de dankbare en mooie taak om verschillende kamers en algemene ruimtes onder handen te nemen.

Restyling gastenkamers
Erny Boots, manager Ronald McDonald Huis Nijmegen: “In 2017 maakte ik kennis met Avelien en Nelleke van Thoben & Minten. De acht oudste kamers in het Huis waren nodig toe aan een restyling. Waar we voorheen alles zelf deden, van het kiezen van de stoffen tot het volledige interieur, wilden we nu iemand inschakelen die de kamers écht dat gevoel van geborgenheid en veiligheid kon geven. Daar moeten tenslotte hele specifieke keuzes voor worden gemaakt: het is meer dan een bed en een dak boven je hoofd. Via onze aannemer kwamen we bij Thoben & Minten terecht en dat klikte gelijk. Avelien en Nelleke luisterden heel goed en verdiepten zich in hun opdracht. Waarna een ontwerp volgde waarvan ik als opdrachtgever dacht: dit is precies wat ik bedoelde, én meer. Dit had ik zelf nooit kunnen verzinnen. Gedacht vanuit de gebruiker, met veel rust, geen fratsen en duurzame materialen. Er komen heel veel verschillende mensen in het Huis en die moeten zich allemaal thuis voelen, en dat hebben ze heel goed gedaan.”

Nieuwe look voor algemene ruimtes
Nadat de acht kamers klaar zijn voor gebruik, is het tijd om de algemene ruimtes een nieuwe look te geven. Ook voor deze belangrijke vertrekken in het Huis worden Thoben en Minten ingeschakeld. Erny: “Ik wilde niet dat het hele Huis in dezelfde stijl werd, maar natuurlijk wel weer met die fijne uitstraling. Het Huis heeft van zichzelf al charme, maar Thoben & Minten weten als het ware door hele lichte penseelstreken te gebruiken de ruimtes meer zuurstof te geven. Dat hebben ze fantastisch gedaan en dat wordt enorm gewaardeerd.”

Tot slot zijn zes kamers in een andere vleugel van het Ronald McDonald Huis onder handen genomen. Ook over het eindresultaat van deze belangrijke plek in het Huis is Erny enorm te spreken. Erny: “Een kracht van Thoben & Minten is dat zij in de gekke charitatieve setting waar wij in zitten, waar je dus met heel veel verschillende partijen te maken hebt, heel goed anticiperen. Hun eigen leveranciers hebben ze stuk voor stuk verteld over deze opdracht en hen gevraagd een geste te doen. Iedereen heeft daar gehoor aan gegeven, waarmee onze wereld van sponsoren uitgebreid. Ik kan alleen maar lof hebben over de werkwijze van Thoben & Minten en ben heel blij met het eindresultaat.”