skip to Main Content

René en Nancy beseften: dit grote project kunnen wij niet alleen. Thoben & Minten stond het horecaduo enkele jaren eerder bij rond de verbouwing van hun restaurant de Gelagkamer in Nijmegen. Daar keek het stel met tevredenheid op terug, vandaar opnieuw een uitnodiging aan Thoben & Minten om een voorstel te doen. De ideeën van Avelien en Nelleke spraken ook nu direct aan.

“Al tijdens de bezichtiging deelden ze allerlei suggesties, die ze erg goed verwoordden. Dat zagen we vervolgens terug in het voorstel dat ze uitwerkten. Het gaf ons het vertrouwen om ook deze opdracht aan Thoben & Minten te verstrekken.”
Nancy Godding | Osteria Pomodoro

Het ontwikkelen van het interieurconcept vormde het vertrekpunt. Thoben & Minten adviseerde Osteria Pomodoro een combinatie van stijlen die zich goed tot elkaar verhouden, maar het geheel spannend maken. Thoben & Minten werkte een gedetailleerd plan uit voor het kleuren- en materialenpalet en maakte bovendien een 3D-visualisatie van het interieurontwerp.

“Vanzelfsprekend luisteren wij goed naar wat een opdrachtgever wil. We gaan een intensieve samenwerking aan, het is een fluïde proces. Wat vindt de opdrachtgever belangrijk? Wat is er mogelijk binnen de kaders – zoals locatie, planning, budget – en hoe kunnen wij daar een optimale invulling aan geven?
Thoben & Minten

Budgetvriendelijk
René en Nancy ventileerden bij de start duidelijke wensen. Vintage en industrieel met een klassieke touch, dat waren de interieurstijlen die hen aanspraken. Praktisch punt was het relatief beperkte budget; beperkt gezien de omvang van het pand en de staat waarin het verkeerde. Wij droegen veel budgetvriendelijke ideeën aan waarmee een groots effect is bereikt.”

Groots effect bereikt
Het voorstel van Thoben & Minten verraste René en Nancy. Thoben & Minten liet de stijlen vintage, industrieel en klassiek namelijk los en koos voor een eigentijds concept dat recht doet aan de osteria. Italian Chic, zo betitelt Thoben & Minten het concept. Nancy: “Het interieur is Italian chic met een vleugje retro.”

“Aan de hand van moodboards lichtten Avelien en Nelleke het advies toe. Een 3D-visualisatie gaf een duidelijke impressie van het ontwerp de sfeer en het eindresultaat. Dat hielp ons bij het maken van keuzes. Sommige ideeën waren even wennen, maar we waren al snel erg enthousiast.”
Nancy Godding

Eigen karakter
Het kleuren- en materialenpalet speelt een cruciale rol in de indeling van het grote pand, het geeft richting en houvast. Het kleurenpalet bevat – naar nadrukkelijke wens van René en Nancy – olijfgroen; een roze terra, nude en koningsblauw als stevige accentkleur werden eraan toegevoegd. Designbehang en veelal op maat gemaakte meubels zorgen voor sfeer; het bijzondere meubel dat Thoben & Minten voor de grootste ruimte ontwierp is samen met het glas-in-lood plafond een prachtige blikvanger.

De vijf ruimten kregen ieder een eigen karakter. De kleuren en ook bepaalde details in materialen – zoals marmeren tafelbladen en fluwelen bekleding van de zitmeubels – lopen als een rode draad door het geheel; zo is een kloppend totaalbeeld gecreëerd. Door de ruimten slim in te richten en mooie verlichting toe te passen is in het hele restaurant een intieme sfeer ontstaan. Zorgvuldig gekozen accessoires, grote kamerplanten en ook subtiele, weldoordachte details maken het geheel ‘af’. De gasten van Osteria Pomodoro kunnen in Lent niet alleen fantastisch eten, maar worden ook verrast door het inspirerende en gastvrije interieur.