skip to Main Content

James Hardie​ ​-​ ​Verbinding maken in een open structuur

James Hardie vroeg ons op hun nieuwe plek een rustige thuisbasis te creëren waar je samen, maar ook alleen kunt zijn. Een plek waar de opzichzelfstaande afdelingen met elkaar verbonden zijn.

Van besloten naar open
Hierop deden we een grondige analyse naar de werkwijzen tot nu toe, de inrichting van het oude en het beoogde gebruik van het nieuwe pand. Van het ontwerp van nieuwe vergaderruimtes en de lengte van de gang, tot ingevlogen internationale collega’s en flexwerkers tot aan het gebruik van de ordners aan toe.

“Het nieuwe kantoor is open, er zijn geen afgeschermde onderdelen. Deze open ruimte is niet onrustig maar zorgt juist voor een ontspannen werksfeer, iets waar Nelleke en Avelien flink aan hebben bijgedragen.”
Rob de Koning | Legal Counsel bij James Hardie

We zochten in ons werk naar een open structuur, waar zonder overlast kan worden samengewerkt. Naar afgeschermde delen in een open ruimte, waar je zowel individu bent als onderdeel van een groep.

De lat van de realiteit
Een eis was om oude meubels zoals kasten en bureaus mee te nemen in onze inrichtingsplannen. We zien deze lat van de realiteit niet als een probleem, maar als een uitdaging. Om de ruimte efficiënt te kunnen gebruiken, besloten we zitelementen om te toveren in handige opbergruimtes. De groene huisstijl voerden we door in het ontwerp, door het kleurgebruik en planten. Veel planten. We zijn ervan overtuigd dat planten een ruimte laten leven.

“De complete inrichting van ons nieuwe kantoor ging door hun vingers. Ze dachten mee over waar de muren en de vergaderruimtes moesten komen, kozen kleuren en banken. En ze betrokken ons altijd bij hun ideeën. Dat maakte de samenwerking erg prettig.”
Rob de Koning

Kleuren verbinden
Met kleurvlakken verbinden we de ruimte, via vloeren en wanden. De groene vlakken doen denken aan een vloerkleed die de gezamelijke ruimtes typeren. Op neutraal grijs wordt gewerkt. De kleuren zetten ook aan tot beweging. Ze leiden je intuïtief door de ruimte.

“Thoben & Minten zijn onwijs enthousiaste en gepassioneerde interieurontwerpes. Ze zijn betrokken, creatief en hebben kennis van zaken. Dat geeft vertrouwen.”
Rob de Koning