Ga naar hoofdinhoud

Woonhuis, Breda

Al onze ontwerpen zijn gebaseerd op vertrouwen. Dat geldt ook voor het ontwerp dat wij maakten voor Kirsten en Hilko. Na een uitgebreide kennismaking mochten wij aan de slag met de volledige benedenverdieping. Onze ambitie? Van een statig en donker huis een licht en leefbaar thuis maken.

Alles op z’n plek

Toen Kirsten en Hilko in 2016 in hun woning trokken, besloten ze een deel van de woning te vernieuwen. Dat deden ze zelf, want uitgebreid verbouwen zat er niet in. Hoewel de keuken werd aangepakt, bleef het gevoel dat er ‘iets’ niet klopte bestaan. De woonkamer was de donker, de temperatuur klopte niet en de lichtinval was onprettig. Na een aantal jaar twijfelen, besloten ze om toch opnieuw te verbouwen. En dit keer met behulp van professionals.

Kirsten: “Het eerste gesprek met Avelien en Nelleke was erg fijn. Ze luisterden erg goed naar onze wensen en vroegen goed door. Zo kwamen we al snel tot de kern van ons probleem. Dit gaf ons meteen het vertrouwen dat we bij hen in goede handen waren. De eerste voorstellen waren ingrijpend en totaal anders dan we hadden verwacht. Toch hadden ze al onze wensen in een ontwerp gegoten, waardoor opeens alles op z’n plek viel.”

Verder laten dromen

In de ontwerpfase hielpen we Kirsten en Hilko met het vertalen van hun behoeften. We adviseerden de keuken op een andere plek te zetten en de ensuite-deuren eruit te halen. Ook dachten we mee over de juiste materialen, bijvoorbeeld voor de vloer in de keuken. Waar Kirsten en Hilko twijfelden, waren wij sturend. Zo kregen hun wensen stap voor stap vorm.

Kirsten: “Avelien en Nelleke hielpen ons om creatief te denken. Soms vonden we het moeilijk om een keuze te maken of durfden we iets niet aan. Avelien en Nelleke waren dan een sturende factor, zonder pushend te zijn. Dat vonden we heel fijn. Uiteindelijk hebben we hun volledige ontwerp gevolgd. En daar zijn we ontzettend blij mee. Ze hebben ons verder laten dromen.”

Adviseur en sparringpartner

Tijdens de verbouwing namen we de rol van sparringpartner op ons. Met het plan dat we voor Kirsten en Hilko ontworpen, kon de aannemer meteen uit de voeten. Waar nodig dachten we mee over de uitvoering of hielpen we met het doorhakken van knopen. Het resultaat van de verbouwing is een licht huis met voldoende ruimte om te leven.

Kirsten: “Avelien en Nelleke waren een goede steun en toeverlaat tijdens de verbouwing. Over alles was nagedacht, alles was berekend en uitgetekend. Van het lichtplan tot de afwerking van de muren. Het resultaat is een prachtige woning waarin we ons volledig thuis voelen.”