skip to Main Content

Ontwerpduo

Onze gedeelde liefde voor logica vormt een identieke basis en visie. Met behoud van onze verschillende karakters in deze duo-formatie. Waar Nelleke strakke vormen aanbrengt, zorgt Avelien voor sfeer. Samen ontstaat er een balans.

Kleine stappen, groot geheel
Bij Thoben & Minten beginnen we bij het begin en maken van daaruit kleine stappen. Volgens ons zou elk detail een onomwonden functie moeten hebben. Onnodige complexiteit gaan we uit de weg, liever bedenken we oplossingen voor het onlogische. Daarmee gaan we door totdat we dat precaire punt tegenkomen waarop het logica is. Daar stoppen we, want precies daar is het goed.

Vaarwel ruis
Projecten zien we als een gezamenlijk groeiproces. We nemen onze klanten hierin mee en dagen hen met alle liefde uit om op een andere manier naar hetzelfde te kijken, of op dezelfde manier naar iets anders. We maken het eigentijdse tijdloos. Onderweg verwijderen we ruis en gaan terug naar de kern. Wat we daar tegenkomen, vertalen we in concrete plannen voor vloer, kleur, elektra, licht, plafond en meubilair. Altijd in dialoog.

Aards
Kenmerkend aan onze ontwerpen zijn het gebruik van natuurlijke materialen en natuurlijk licht. We geloven dat deze combinatie inspirerend werkt, dat ze bijdragen aan een sfeer van rust en ontspanning. Biophilic design noemen ze dat ook wel, waarmee de grenzen van binnen versus buiten vervagen.

Eindbestemming onbekend
Een opdracht begint bij een vraag. Daarbij gaan we onderzoekend te werk, we analyseren het gebruik van de ruimte. Levens worden doorgelicht, of een organisatie. We reiken ideeën aan, maken ze tastbaar in ons twee- en driedimensionaal ontwerp. Ons verhaal krijgt vorm doordat we verschillende moodboards, materialen en mogelijkheden voorleggen. We tonen aan hoe een bepaalde keuze leidt tot één geheel. Pas als het geheel klopt, leggen we accenten aan en gaan we in op details.

We zijn samen onderweg, soms zonder exact te weten waar de bestemming precies zal eindigen. Fijn, want dat houdt ons flexibel. Maar we kennen de weg met het eindpunt dat altijd in zicht is.